Sinu hea tervis saab alguse igapäevastest õigetest valikutest

Gluteenivabad pelmeenid


 

 

 

 

Taigen
600 g gluteenivaba jahu segu (nt Schär)
3 dl vett
1 muna
2 tl oliiviõli
0,5 tl soola

Täidis I (kogus arvestatud terve taigna koguse jaoks)
500 g mahe veisihakkliha
1 keskmine sibul
1 riivitud porgand
soola
pipart
koriandrit ja tüümianit soovi korral
chillipulbrit maitse järgi

Täidis II (kogus arvestatud terve taigna koguse jaoks)
200 g värskeid šampinone või kukeseeni
100 g sinihallitusjuustu

Täidis III (kogus arvestatud terve taigna koguse jaoks)
150 g päikesekuivatatud tomateid
100 g toorjuustu või ricottat

Valmistamine
Sõelu jahu kaussi, lisa sool, vesi, õli ja muna. Sõtkus taigen ühtlaseks.
Puista töötasapinnale või lauale veidi jahu ning hõõru ka taignarull jahuga kokku. Veereta taignast vorstike ning lõika sellest u 2 cm pikkused tükid. Rulli taigna tükk õhukseks ning tõsta sellele täidis. Vajuta taigna ääred korralikult kokku. Kui kasutad pelmeenivormi, siis rulli korraga lahti umbes tennisepalli suurune taigna tükk. Aseta see jahuga üle puistatud vormile, vajuta sõrmega vormi aukudesse õrnad lohud. Aseta lohkudesse täidis ning kata sama suure õhukeseks rullitud taignakettaga. Rulli taignarulliga pelmeenid vormi sisse. Vajuta õrnalt pelmeenid vormist välja alt poolt ülesse.
Gluteenivaba taigen on oluliselt rabedam ja ei veni hästi. Et vältida pelmeenide taigna rebenemist, ära rulli seda liiga õhukeseks ning jälgi, et lisandi kogus ühes vormi lohus oleks piisavalt väike.