Sinu hea tervis saab alguse igapäevastest õigetest valikutest

Õunakook beseega


Taigen
70 g võid
70 g rafineerimata suhkrut
4 munakollast
Vanilli soovi korral
100 g mandlipiima/toorpiima/lahjat kookospiima
80 g gluteenivaba jahusegu (Schär B Mix)
70 g gluteenivaba kaerajahu (Provena)
0,3 tl soodat

Kate
500 g õunu
0,5-1 tl kaneeli
4 munavalget
150 g rafineerimata suhkrut

Valmistamine
Koori ja tükelda õunad. Vahustada või suhkruga. Lisa vähehaaval munakollased, seejärel maitseained ja piim. Sega hulka soodaga segatud jahu. Määri koogivorm õliga ning vala sinna tainas. Taigna peale tõsta ühtlaselt õunatükid, raputa peale kaneel. Küpseta 175 kraadises ahjus, kuni kook on peaaegu valmis (u 35 min). Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Tõsta koogile peale ja küpsetada veel 10-15 minutit ehk kuni kook on pealt kuldkollane. Serveeri jahtunult.