Sinu hea tervis saab alguse igapäevastest õigetest valikutest

Mardi Kõrvitsasupp


500 g puhastatud kõrvitsat

3 keskmise suurusega porgandit

1 suur kartul

1 mugulsibul

2 küüslauguküünt

0,6 liitrit vett

1-2 spl kvaliteetset külmpressitud oliiviõli

1-2 öko puljongikuubikut

1 cm pikkune jupp ingverit (selle võib asendada ka värskelt riivitud muskaatpähkliga)

Puhasta kõrvits ja lõika kuubikuteks. Koori kartul, porgandid ja sibul ning lõika samuti väiksemateks tükkideks. Hauta poti põhjas kergelt tükeldatud kõrvitsa-, porgandi-, kartuli-, sibula- ja küüslaugutükid oliiviõli ja vähese vee segus. Seejärel lahusta puljongikuubikud vees, riivi samasse ka ingver ja / või muskaat. Kalla segu potti ja keeda 10- 15 minutit ning püreesta saumikseriga.

Peale võid panna kaunistuseks kõrvitsa- või seedermänniseemneid, idusid ja salatilehti (näiteks Rukola).

 Foto: Nele Liivlaid